Paul van Vliet krijgt zijn eigen standbeeld in Den Haag. Vrienden, collega’s en buren van de cabaretier, waaronder Sjaak Bral, zijn een crowdfunding gestart om geld te verzamelen voor het standbeeld. Het beeld zal worden gemaakt door de Haagse kunstenaar Loek Bos. 120.000 euro is er nodig om het beeld te maken. ‘We zijn in het …
Op dinsdag 29 augustus verschijnt het boek ‘In de kantlijn van de tijd’. Claudia de Breij en Paul van Vliet, twee van Nederlands bekendste cabaretiers, uit twee verschillende generaties, schrijven elkaar persoonlijke brieven. Ze discussiëren vrijuit over hun vak, over hun verlegenheden, over hun voorkeuren en onzekerheden. Over een leven dat zich zo vaak afspeelt …
Cabaretier Paul van Vliet is op 25 april op 87-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie overleden in zijn woonplaats Den Haag. Zijn familie laat weten: “We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend. Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types …
Het omvangrijke oeuvre van cabaretier Paul van Vliet is toegevoegd aan de online audio streamingsdiensten Spotify, Itunes en Deezer. De one man shows, liedjes en komische types, die Van Vliet speelde tussen 1971 en 2004, zijn nu voor iedereen overal te beluisteren. Veel van de komische types – zoals Bram van de Commune, Majoor Kees …
Verschillende uitdrukkingen van Paul van Vliet de Nederlandse taal krijgen een plek in de Dikke Van Dale. Dat heeft hoofdredacteur Ton den Boon bekendgemaakt in het radioprogramma Volgspot. Als voorbeeld noemt Den Boon de zinsnede “te groot voor de poppen, te klein voor de kerels” uit het liedje Meisjes van dertien. “Deze uitspraak zie je nog …
‘Ik kon de grote levensvragen ontlopen in de roes van ruim zestig jaar spelen en reizen. Als ik wilde weten hoe ik dacht of wat ik voelde, herlas ik mijn theaterteksten.’ In zijn ‘autobiografie van nooit verzonden brieven’ ontloopt Paul van Vliet niets en niemand meer. Hij is niet langer de theaterman, niet de cabaretier, …